Jemné ovesné vločky v biokvalitě. Snídaní z nich nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
\nRána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!
\nVločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...
\nVyužití:
\n- \n
- polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou, recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 \n
- kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě, náš recept naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016 \n
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami \n
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte, na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami \n
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví \n
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte \n
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout \n
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného \n
- pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami \n
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Vločky OVESNÉ jemné. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPřelijte vroucí vodou, mlékem nebo rostlinným nápojem v poměru 100 g vloček na 300 ml tekutiny, nechte 2 minuty odstát pod pokličkou.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1559kJ/372kcal. Tuky: 7,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,4 g. Sacharidy: 59 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0,01 g
\nSkladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním zářením.Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky
\n schovat popis- Výrobce: Country Life
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 30 cm
- Výška balení: 50 cm
- Hloubka balení: 20 cm
- Váha balení: 5.1 kg Tagy: vlocky ovesne jemne 5kg bio countrylife
Recenze