\nVietnamský vícenásobně fermentovaný černý čaj pravý. Z velkých listu čajovníků rostoucích ve Vietnamu byl v roce 2010 vytvořený chutově výrazný a zemitý čaj typu Pu Erh. Listy jsou slisovány do tvaru cihličky a jsou ideální k častějšímu popíjení. \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\nnálev:...
číst celé
\n
Vietnamský vícenásobně fermentovaný černý čaj pravý. Z velkých listu čajovníků rostoucích ve Vietnamu byl v roce 2010 vytvořený chutově výrazný a zemitý čaj typu Pu Erh. Listy jsou slisovány do tvaru cihličky a jsou ideální k častějšímu popíjení. \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 98°C, louhovat 3 až 5 minut,\nnálev: voda o teplotě cca 98°C, louhovat 3 až 5 minut.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze