Knížek o čaji byla napsána celá řada. Tato se trochu vymyká, protože dějinám konzumace pravého čaje, čajovým oblastem a druhům se věnuje poměrně stručně a většina knihy je věnována receptům. V první řadě jde samozřejmě o recepty na přípravu čaje. Není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, existuje vícero způsobů, a záleží jen na nás, zda si dáme čaj s mlékem, s citrónem a cukrem, anebo ho budeme pít jen tak. Určitě se ale vyplatí dodržet určitá pravidla, abychom si na nápoji skutečně pochutnali. Následují recepty, kde je čaj použit jen jako jedna z ingrediencí, spolu s ovocem, sirupem, džemem, apod. slouží k přípravě teplých i studených nápojů. V poslední části knihy najdeme recepty na něco k zakousnutí. Vše doplňují velkoformátové fotografie, které dozajista povzbudí Vaše chuťové buňky.
Recenze