Oheň a dým je skvělá, tak trochu jiná kuchařka. V knihkupectví mě zaujala na první pohled a když jsem jí začala listovat, bylo jasné, že ji vezmu domů. Najdete tu nepřeberné množství rad, tipů a receptů, jak připravit v podstatě kompletní menu na venkovní otevřeném ohni. Kromě klasického masa připravuje autor na ohni klidně i dezerty či pečivo a poradí i se základní výbavou - rošty, kot... číst celélíky, náčiní. Rozhodně doporučuji každému, kdo rád zkouší nové věci v gastronomii.
Hugo Hromas je takový jiný autor :). Píše velmi osobitě a pro mě skvěle. Nemusí to být šálek kávy každého, ale jedno je jisté, Hugo naprosto přesně ví, o čem píše. Vaření se věnuje celý dospělý život a to v různých odvětvích a přesto, že literárně zpracoval už biokuchařku a vaření z bioproduktů, podle mě se výsostně našel až v této knize při vaření na ohni. Používá kvalitní suroviny, kl... číst celéasické postupy přenesené z kuchyně na oheň a vyrábí až neobvykle jednoduchá jídla. Kniha je na pohled vyloženě krásná a obsahově skvělá, za mě - doporučuji.
Koupeno jako dárek pro manžela. Super kuchařka, výborně udělaná, výborně nafocená, super kuchař. První polovina se čte skoro jako beletrie. Ale... recepty jsou sice skvělé, jen pro "běžné" vaření na ohni (pokud nejste Hugo Hromas) přece jen trochu "honosné". Rady a zkušenosti určitě využijeme, ale už si nejsem tolik jistá tím, kolik jídel podle ní budeme dělat.
Tuhle knihu jsem potřebovala jako dárek. Protože znám Huga Hromase z TV, ještě když testoval stánkové občerstvení, věděla jsem, že kniha určitě bude stát za to. A taky jo! Je to výpravná publikace s recepty na grilování v přírodě, plno rad, jak rozdělat oheň, jakým směrem má foukat, jak vyudit klobásy apod. Kniha obsahuje množství barevných fotografií a věřím, že obdarovanému se bude ve... číst celélmi líbit, za mě 5 hvezdiček
Název kuchařky Oheň a dým by rozhodně mohl napovídat, že jde o grilování, nicméně s klasickým grilem moc nepočítejte. Tato opravdu povedená kuchařka vás dokáže připravit na vaření v podstatě na čemkoliv, jen s venkovním ohněm a dýmem, který dodá pokrmu uzenou chuť. Velmi mě překvapilo, že se nejedná jen o maso, ale i o pro oheň netypické dezerty či pečivo. A opět mě mile překvapilo, že ... číst celése zde nachází i recepty z divočiny.