Václav Frič

1974

Václav Frič se rozhodl již na základní škole, že bude kuchařem. To mu vydrželo a dnes zvládá připravit jak svou oblíbenou českou kuchyni, tak také dary moře či ryby. Ač miluje tradiční českou kuchyni a hrdě se k ní hlásí nechápe kuchyni jako soubor strnulých receptů, ale jako živou kulturu, ve které není potřeba podléhat přebytečnému sentimentu. Umí připravovat zabijačkové recepty, ale zároveň také umí péct buchty. Václav Frič je také autorem kuchařek Jak nakupovat a zpracovávat maso a Bravo šéfe! - Václav Frič.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Dost dlouhou dobu jsem bojoval s tím na co a jak se které maso používá tahle kniha mi doslova otevřela oči. Jak nakupovat a zpracovat maso je pro lajka, který si maso kupuje již připravené v obchodě výhrou. Velmi přehledné rozdělení dle druhů masa. Ať už je to jehněčí, vepřové či hovězí a telecí. Všechna tahle masa si díky knihe osvojíte a budete teď vědět jak si je můžete připravit pro... číst celé vaše mlsné jazýčky.
18/12/2019
Obrázek knihy
Jak vybirat a zpracovavat maso vedely moc dobre nase babicky, ja uz pattim fo te generace, ktera se v mase uplne nevyzna, takze potrebuje nejaky ten navod. Osvedcila se mi tato knizka od Apetitu, ve ktere vychazi souhrn vseho, co ve stejnojmennem serialu v casopise za posledni 3 roky vyslo. Mimo to zde najdete recepty na klasicka ceska jidla, ve kterych se dulezite si maso spravne vybra... číst celét. Super kniha.
31/03/2019
Obrázek knihy
Maso nejím ta často, takže v jeho nákup jsem trochu analfabet ;) Díky této knize se ale už v mase celkem orientuji a vím, co se po jakým názvem skrývá. Tato 160 stránková publikace "Jak nakupovat a zpracovávat maso" z edice Apetit nabízí kompletní přehled všeho, co vyšlo ve stejnojmenném seriálu v časopise Apetit. Publikace je rozdělena na maso hovězí, jehněčí, vepřové a telecí. Poučné... číst celé a zajímavé.
30/09/2018