Banner
Banner

Marcus Polman

Marcus Polman je holandský spisovatel a redaktor, který přispíval hned do několika magazínů věnujícím se jídlu a receptům. Poté se vrhl na psaní vlastních knih. Jeho nejúspěšnější knihou je titul "Dokonalý steak", který byl přeložen do několika jazyků a stal se velkým úspěchem na poli gastronomických knih. Tato kniha je příručkou pro každého kuchaře i milovníka jídla, který si chce připravit, zcela jednoduše, dokonalý strak. Polman v knize vysvětluje jak správně vybírat maso, po jakém nejlépe sáhnout, jak je připravit a nakonec jak celý steak usmažit, či jak jej jinak zdokonalit. Kniha je plná rad, receptů, ale také krásných fotografií. Jak Marcus sám říká, "Druhá nejlepší věc po vychutnávání jídla, je o tom mluvit".

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem. Najdete zde 25 slavných receptů, například na hovězí Wellington nebo carpaccio podávané v baru Harry's. Jistě vás zaujmou také informace o zvířatech, z nichž maso na steaky pochází, a ... číst celéo bourání masa na jatkách. Určitě oceníte i triky na kuchyňskou úpravu masa – autor je získal při mnoha rozhovorech s chovateli či řezníky a renomovanými šéfkuchaři ve slavných restauracích v New Yorku, Paříži a v Belgii.
25/09/2020
Obrázek knihy
Tony napsal/a o Dokonalý Steak
Řeknu Vám, že připravit dokonalý steak je velký kumšt. Stačí, když si na něj budete chtít pochutnat v průměrné restauraci. Existuje obrovská pravděpodobnost, že ho prostě neumí. Objednáte požadovaný stupeň propečení a dostanete pravý opak. Pokud nechcete chodit do specializované restaurace, tato kniha bude Vašim průvodcem. Příprava domácího steaku ale není vůbec jednoduchá. Tato kuchařk... číst celéa se Vám bude snažit vše maximálně usnadnit. Čtivá, plná důležitých informací a objektivní.
27/03/2019