Miroslava Kuntzmannová

1950

Tato česká autorka a kuchařka dříve pracovala jako lékařská laborantka. O této práci zmiňuje, že ačkoliv je dnes všechno závislé na počítačích, dříve se tato práce velice podobala práci v kuchyni, kterou Kuntzmannová vždy zbožňovala. Opustila místo laborantky a začala se věnovat vydávání kuchařek, první jí vyšla v roce 1993. Od té doby vydala mnoho dalších kuchařek a spolupracovala s řadou známých osobností (např. Jiřinou Bohdalovou). Vydala také několik videokuchařek nebo tématických knih s recepty, například pro firmu Bosh, strašidelné recepty pro děti nebo recepty, které se vařily za dob císaře pána.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Všechny kuchařky paní Mirky Kuntzmannové jsou neobyčejné krásné, na křídovém papíře, doprovodné fotografie i její text jsou přímo boží!
29/03/2019
Obrázek knihy
S trochou nostalgie 3 aneb československá retro kuchařka je báječnou knížkou ať už pro mladé generace, tak i pro starší věkovou kategorii. Mě celkově baví a zajímá všechno na téma retro, a když jsem tuhle knížku dostala pod stromeček, byla jsem nadšená. Tahle kuchařka vás seznámí s jídly, které se vařili v minulých časech. V knížce najdete určitě dobré tipy na to, co uvařit. V knížce na... číst celéjdete i fotografie.
27/03/2019
Obrázek knihy
Všechny kuchařky paní Kuntzmannové mají atmosféru, duši. Tahle mi navíc připomněla dětství a mládí, mlsání s lahůdkářství i univerzální hnědé omáčky ve školní jídelně....a pak dobu, kdy jsem se jako mladá novomanželka učila vařit. Ráda v ní listuju. A vzpomínám.
27/09/2021
Obrázek knihy
S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána je úžasná kuchařka. Miluju vaření a historii- já vím, zajímavá kombinace, ale díky této knize jsem zjistila, že ne nemožná. Knížka nás vezme do doby Rakouska- Uherska. Kniha na mě "dýchla" až neuvěřitelnou atmosféru z této doby. Doslova jsem se cítila, jako bych žila právě v této době. Fotografie v knize mě uchvátili. Opravd... číst celéu povedené !!!
31/07/2019
Obrázek knihy
Naprosto úžasná kuchařka z různých částí Habsburgské monarchie. Vždy, když to někdo z přibuzných u mě prolistuje, musím objednávat další výtisk.
7/07/2019
Obrázek knihy
Všechny tři kuchařky jsou nádherné krasne nafocene a spoustu nádherných receptu které mě vrátily do mého mladi .
26/03/2019
Obrázek knihy
Skvělá kuchařská kniha provázená spoustou pěkných fotografií. Připomněla mi hodně dobrých jídel teplé i studené kuchyně z období mého dětství i školních let. Vařila jsem dosud podle několika receptů a jsem spokojená.
18/03/2019
Obrázek knihy
Vaření v páře je velmi zdravý způsob přípravy pokrmů, nejen z hlediska toho, že takové jídlo obvykle obsahuje méně kalorií, ale zachovává si i podstatně více vitamínů a minerálů. Někomu se může zdát, že jídla vařená v páře nemůžou být chutná, ale opak je pravdou a tato kuchařka je toho důkazem. Obsahuje spoustu skvělých receptů, po kterých se jen oblíznete, masové pokrmy, vegetariánské,... číst celé dezerty i třeba různé omáčky.
1/04/2020
Obrázek knihy
Lucka napsal/a o Spisová služba
Kniha je velmi dobře napsaná, srozumitelná. Není až tak nudná jak ostatní knihy na toto téma. Doporučuji i ostatním.
10/12/2019
Obrázek knihy
Jak se vařilo a jedlo za císaře pána ? Inu, nemuselo to být zase tak špatné, jak zjistíte v této knize. Recepty jsou velice zajímavé a také to, že je kniha rozdělena do sedmi částí. Každá z nich nabízí jiný pohled na tuto problematiku, z pohledu zemí Rakouska- Uherska. Můžete se těšit na dobové fotografie a také historky, které se údajně opravdu přihodily. Výborná kuchařka pro milovníky... číst celé starých časů, ale i pro ty, kteří se chtějí vrátit do minulosti.
27/03/2019
Obrázek knihy
Zajímavá kuchařka, zaujalo mě rozdělení podle kuchyní zemí bývalého Rakouska Uherska. Kromě zajímavých receptů, které jsme zatím zkoušeli, se mi líbí i fotografie a doprovodný text.
18/03/2019
Obrázek knihy
Tato kuchařská kniha vznikla opsáním 40 let starých norem teplých a studených pokrmů.Fota jsou nejen retro,ale i velmi špatná.Divím se,že takovému paskvilu dala své doporučení Asociace kuchařů. Jaký je přinos pro českou gastronomii oprašovat chlebíčky s turistickým salámem?
7/02/2019