Jaroslava Kadlasová

1956

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Tahle kniha je první, co v sobě snoubí vyprávění proložené recepty, se kterou se setkávám. (Věřili byste tomu? - Kuchařka a román zároveň!) Jenže, když se to spojí dohromady, nemůže být obojí stoprocentní... Zezačátku jsem se docela kousala nudou, musela jsem se naladit: brát to z hlediska, že mám příležitost nahlédnout do nitra ženy, která se mnou sdílí svůj příběh; a je to jedinečný v... číst celéýlet do světa a běžného života minulého režimu, o kterém se v dnešní době moc neví a ani nemluví. Co se receptů týče, nečekejte žádnou "vysokou kuchyni" (používá spoustu dochucovadel atd.), spíše je to takové "levně a chutně" (naštěstí bez Ládi Hrušky). Nicméně, v té hrstce receptů se najdou i raritky (jako třeba na perníčky, převzaté přímo od Pardubičáků) nebo poctivá česká (potažmo moravská) jídla.
20/10/2018