Banner
Banner

Nosrat, Samin

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Sůl, tuk, ocet, žár, je tak trochu jiná kuchařská kniha. Najdete v ní sice recepty jak pro masaře tak i pro vegetariány, ale hlavním přínosem této knihy je celkový koncept pochopení kuchyně, pochopení vaření. Autorka zde krásně líčí tajemství úspěchu a chuti. Vše dle ní tkví v soli, která zvýrazňuje chuť, dále v tuku, který je nositelem chuti a ovlivňuje konzistenci jídla, a potom je dů... číst celéležitý také ocet a každá další kyselá přísada, která chuť vyrovnává. A a alfou a omegou všeho je jistě žár, tedy správné tepelné zpracování.
30/04/2021
Obrázek knihy
Už mám přečteno a prakticky základ pochopení jak vařit. Doporučuji těm kdo si chtějí potvrdit a nebo pochopit co je základem vaření ...
12/11/2021
Obrázek knihy
Super kniha, splnila má očekávání, doporučuji.
19/01/2021