Já osobně jsem si od knihy sliboval něco jiného, ale pro ty, co se chtějí dozvědět o historii a výrobě alkoholu je to dobrá kniha. Kniha se zaměřuje na původ, historii, výrobu a současnost komerčních lihovin typu gin, tequilla, rum apod. Ke každé lihovině je velmi detailní povídání, pro mě až příliš dlouhé. Autorka ke každé lihovině přidává několik drinků které můžete doma vyzkoušet. As... číst celéi nejvíce zajímavé jsou rady jak poznat dobrou lihovinu.
Není dobré podceňovat přírodu, některé rostliny či stromy opravdu mohou uškodit našemu zdraví. Mnoho rostlin uvedených v této knize roste pouze v cizině (především jde o rostliny, s nimiž se setkáte v Americe, zvláště v USA), ale v knize jsou i některé, na které narazíte také v České republice. Zvláště zajímavá je kapitola Smrtící oběd, v níž jsou běžně konzumované plodiny, kvůli kterým... číst celé může člověk onemocnět, pokud je nezpracuje správným způsobem (kukuřice, černý bez, brambory, fazole). V knize se setkáte například s námelem, oleandrem, jedovatými houbami a mnoha cizokrajnými rostlinami, které nás mohou vážně ohrozit (způsobit vyrážku, halucinace, otravu, smrt). Jednotlivé kapitoly jsou čtivé a velice zajímavé, autorka často uvádí i známé případy otravy danou rostlinou.