Banner
Banner

David Perlmutter : Zdraví

1954

Americký neurolog David Perlmutter M. D. je autorem publikace „Posilovna pro mozek“ a bestselleru „Moučný mozek“. V publikaci „Moučný mozek“ rozvíjí autor myšlenku o tom, že sacharidy škodí našemu mozku. V této knize se konkrétně zabývá sacharidy, které do těla dostáváme z pečiva a mouky. Dokazuje, že změnou jídelníčku se nám může podařit zmírnit či odvrátit některé civilizační choroby. Energie by však touto změnou tělu chybět neměla, protože Perlmutter dokazuje, že energii tělo získává především z tuků.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Kniha odhalující souvislosti mezi naším mozkem - tedy tím, jak se chováme, smýšlíme a v důsledku i vypadáme a stravou. Mozek toho má v lidském těle na svědomí mnohem více než si myslíme, řídí téměř vše. A vedle něj i střeva. Proto je tak důležité dbát na potravu kterou vkládáme do úst a jak se z knihy dozvíme: sacharidy nejsou zrovna nejvhodnějším palivem pro naše tělo a mysl. Způsobují... číst celé nám nejen kila navíc, ale i psychické problémy.
6/11/2017
Obrázek knihy
Moučný mozek - kniha pro každého, kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl obecně. Autor zde na pozadí vlastních lékařských zkušeností, ale i řady výzkumů konfrontuje "moderní životní styl" a zdravotní následky, které tento pro lidi přináší. O škodlivosti cukru bylo napsáno již několik knih, tato se však zaměřuje na sacharidy komplexně a poukazuje především na nadužívání ... číst celéobilnin, které už bohužel jsou také modifikované, a to především ve vztahu k obsahu lepku. Knihu doporučuji minimálně jako soubor zajímavých faktů, které člověka donutí zamyslet se nad vlivem životního stylu.
12/10/2017
Obrázek knihy
Ivuska napsal/a o Moučný mozek
O tom, že jídlo, které jíme, ovlivňuje fungování našeho mozku, se myslím všeobecně ví. Však také existuje spousta tipů k tomu, co jíst, když potřebujete, aby se váš mozek pořádně soustředil na jiné věci než samotné trávení. Ovšem to, že mouka je pro náš mozek až tolik neprospěšná, jsem nic moc nevěděla. Řada informaci v této knize mě opravdu překvapila a myslím, že si budu dávat ještě v... číst celéětší pozor na to, co a kdy jím.
6/08/2019
Obrázek knihy
Ivuska napsal/a o Mozek v kondici
Už jsem někde psala, že s jídlem je to dnes velmi složité. Každý člověk jí jinak, někdo je vegan, někdo nejí jen maso a tak dále. Já osobně věřím v jednu věc: to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví. A to co jíme, ovlivňuje to, jak funguje náš mozek. Pokud si chcete mozek udržet v dobré kondici i vy, rozhodně doporučuji alespoň nahlédnout do knihy Mozek v kondici. Zjistíte, jaké potraviny js... číst celéou pro něj prospěšné a můžete si sami vyzkoušet, zda to bude fungovat i u vás.
8/04/2019
Obrázek knihy
Jacu napsal/a o Moučný mozek
Kniha se mi libila. Uz nejakou dobu jsme omezili doma sacharidy, snizili cukry, slazeni a doslazovani, psenici a lepek. A kniha mne utvrdila, ze delame dobre. Autor uvadi mnohovyzkumu, coz se mi libilo. Co mne udivuje, ze v pripade unavy ci knizecka si naucene telo opet zada cukry a sacharidy a Velma rychle si na ne opet zvyka. Po precteni si davam jeste vetsi pozor , co nakupuji a ctu ... číst celévsechny etikety. Je skoda, ze zdrave jidlo se stava temer nedostupne.
30/10/2020
Obrázek knihy
Katka napsal/a o Moučný mozek
Super kniha
30/10/2018
Obrázek knihy
Inspirativní kniha, doslova nabitá informacemi o fungování lidského mozku, v souvislosti s tím co jíme. Autor, je neurolog s dlouholetou praxí a nesporným talentem, zvolit určitá slova v tu nejlepší chvíli. Umí vzbudit zájem, který vydrží po celou dobu čtení, vyburcuje, ale nestraší. Na spoustě příkladů ukazuje, co dělá s mozkem a psychikou naše závislost na sacharidech a lepku, díky kt... číst celéeré, si většina z nás krátí život, nebo minimálně jeho aktivní část o spoustu let. Klobouk dolů i za skvělý překlad, čtivé a zároveň užitečné dílko...
12/02/2024
Obrázek knihy
zajímavá kniha, obsahuje potřebné informace
19/10/2021
Obrázek knihy
Radu napsal/a o Moučný mozek
Skvělá. Vyhledávám podobné publikace jako je tato, ano i s tak prazvláštním názvem. Lepku se vyhýbám dlouhodobě z jiných důvodů a tato kniha mi objasnila další důvody, proč se mu vyhýbat i nadále. Nesouhlasím sice s tím, vyhýbat se lepku za každou cenu, ono by to ani nebylo možné, ale vyhýbat se potravinám, kde je jeho největší obsah, to už možné je.
Kniha je rozdělená na tři část... číst celéi a obsahuje celkem jedenáct kapitol a několik podkapitol, z nichž pro mě nejzajímavější je ta, která se zabývá praktickou částí s možností nového způsobu stravování, tedy čtyřtýdenním programem pro zdraví, inspirativním jídelníčkem včetně doporučení několika potravin blahodárných pro mozek. Nejvíce mě zaujaly části o MCT tucích, o kurkuminu a DHA, hoaxu o antioxidantech, také části o bolestech hlavy, lepku ve vztahu k poruchám chování a především mě fascinoval příběh čtyřletého Stuarta. Pokud je to všechno pravda, rozhodně se budu snažit hlídat si množství lepku i u svých dětí. Doporučuji.
27/09/2020
Obrázek knihy
Jak ničí náš mozek stres; o neuroplasticitě mozku; o růstu nových mozkových buněk.. dvě autority ve svém oboru - šaman a neurovědec, se pustili do společného bádání mozku. Mozková nám posilovna kromě náhledu obou, předkládá spoustu praktických cvičení k udržení našeho mozku ve skvělém stavu. Jedná se o pětitýdenní program, ve kterém je zahrnutá oblast stravy, fyzického cvičení a duchovn... číst celéího cvičení.
27/05/2019
Obrázek knihy
Bára napsal/a o Moučný mozek
Výborná kniha, která vás přiměje se zamyslet nad svým stravováním. Už dlouho jsem tušila, že konzumace obilnin mi nedělá nijak dobře, ačkoli alergií na lepek netrpím. Hledala jsem proto zdroje, které se touto tématikou zabývají. Autorem knihy je neurolog, tedy člověk, který o lidském mozku a jeho fungování něco ví. Doporučuji knihu si přečíst a udělat si vlastní názor. Každopádně tam na... číst celéjdete celkem originální pohled na problematiku konzumace obilnin a pečiva.
28/03/2019
Obrázek knihy
Kniha je napsána v americkém stylu, pro mě až dost agitačně. Nicméně je plná užitečných informací. Zaujalo mě například vysvětlení inzulinové rezistence, kdy člověk pochopí PROČ a JAK se tělo chová. Doporučuji každému kdo je na cestě za svým zdravím. Motivační jsou zkušenosti čtenářů. Nízkosacharidová dieta je u nás dost známá, ale kniha uvádí nová zjištění, kde všude pomáhá a jak moc... číst celé dokáže ovlivnit naše zdraví. S dietou jsem začala a skutečně se můj zdravotní stav zlepšil a cítím se lépe, ale jak víme, zdraví to je cesta pro jednoho, takže každý musí začít sám a tato kniha je dobrý začátek.
18/09/2024
Obrázek knihy
Opravdu zajímavá a inspirativní kniha.
Dává smysl
14/03/2024
Obrázek knihy
Zajímavá kniha, kterou by si měl přečíst každý. Přiměje člověka zamyslet se nad svými stravovacími návyky.
18/04/2022
Obrázek knihy
zajímavá kniha, potřebná na trhu
19/10/2021
Obrázek knihy
Autoři (neurolog a šaman) se snaží najít společný jazyk při vysvětlování mozku a duše člověka. Zajímavá spolupráce, společné kapitoly ilustrované vsuvkami jednoho či druhého autora. Na konci knížky je 5-týdenní podrobný program na posílení mozku, zahrnující rady v oblasti stravování, výživových doplňků, fyzického cvičení, šamanských cvičení. Program zahrnuje pravidelný půst. I když se m... číst celéi knížky, které píše neurovědec Pearlmutter samotný, líbí víc, v knížce určitě je spousta zajímavých informací, spíše bych doporučila pro širokou veřejnost.
12/10/2017