Gustav Salač

- 1996

Gustav Salač byl pedagogem na Hotelové škole Bohemia. Je autorem publikace Stolničení, které je primárně určená právě jeho studentům oboru hotelnictví. Jedná se o studenty středních škol s oborem kuchař – číšník. Autor zde pojednává o tom, jak podávat nápoje a jídla a jaké nápoje zvolit k jakým jídlům. Udává zde také praktické rady, jak prostřít pro určité druhy příležitostí jako je svatba či banket. Tato skripta či učebnice také mohou sloužit všem, kteří se rozhodnou prohloubit si znalosti v pohostinství, obsluhování zákazníků, prostírání či stolování.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Jana napsal/a o Stolničení
Velmi rychle dodání
16/10/2022
Obrázek knihy
Michala napsal/a o Stolničení
Velmi rychlé dodání
11/07/2021
Obrázek knihy
Iveta napsal/a o Stolničení
Knizka semi liby a spem spokojena doporucuji dekuji
13/10/2020
Obrázek knihy
Kao napsal/a o Stolničení
Tuto knížku mám ještě z dob střední školy. Vynikající základ pro etiketu stolování, pro správnost zakládání nádobí na stůl. Popsány jsou zde i typy obsluhy, na co nezapomenout a taky, co je naprosto nepřípustné. Myslím, že užitečné věci i do praxe, nikoliv jen do školy. Nyní ji po mě chtěla půjčit kamarádka, která se chystá do Prostřena. Takže ta zřejmě jede na výhru. Snad se nesetká s ... číst celénějakým štouralem
31/08/2020
Obrázek knihy
Belo napsal/a o Stolničení
Učebnici jsem využila při studování oboru Kuchař - číšník. Byla pro mě přímo nepostradatelná. Kromě všeho co se týká etikety a samotného stolování je zde moc hezky popsáno jak např. správně, rychle a vizuálně hezky naporcovat pečené kuře před hosty nebo jak správně flambovat palačinky. Rozhodně je to jedna z učebnic kterou nehodlám prodávat. Zároveň doporučuji lidem kteří se chtějí přiu... číst celéčit etiketě při stolování.
9/05/2020
Obrázek knihy
Stella napsal/a o Stolničení
Učebnice vhodná především pro studenty hotelových škol. Kniha vás naučí, jak správně stolovat, jak připravit slavnostní tabuli, či jak se chovat ve společnosti. Učebnice obsahuje velké množství barevných obrázků a fotografií, což je pro studenty velmi důležité. Názorná představivost je cílem k úspěchu. Kniha je přehledně rozdělena do kapitol.Studenti tuto knihu využijí jak ve školách, t... číst celéak i během praxe. Může být nápomocna i při závěrečných zkouškách.
21/10/2019
Obrázek knihy
Velmi pěkně a tradičně uspořádaná publikace pro všechny, kteří chtějí správně stolovat nebo se naučit etiketě při stolování. Líbí se mi, že autor vychází z českého prostředí. Zároveň je primárně určena těm, kteří se učí na číšníka nebo kuchaře. Jednotlivé kapitoly jsou přehledně uspořádané, obsah je srozumitelný, psaný lehkým jazykem. Je doprovázený barevnými fotografiemi pro lepší před... číst celéstavivost. Mohu jen doporučit.
1/09/2019
Obrázek knihy
Betty napsal/a o Stolničení
Kniha jr velmi pěkné zpracovaná. Je v ní toho doopravdy mnoho a myslím že kdybyste se chtěli přihlásit do Prostřena a chtěli vyhrát, tak tato k ona vám j výhře pomůže. Je tam totiž jak správně příprava skupin tak i etiketa u stolu i jak pokrmy servírovat. Já sama z knihy ale až tak nadšená nejsem. Přeci jenom kdy využijete správně revírování kuřecího řízku, když vám ho dřív než stihne... číst celéme přinést zbytek vašich i snědí.
13/01/2019
Obrázek knihy
Kniha kterou vlastní kamarád, který chodí na obor kuchař, číšník, a denodenně se z ní učí, a je s ní velmi spokojený. Knížka je stručná a je v ní popsaná jak stolní etiketa, tak to, jak pokrmy servírovat, jak by to mělo být správně poskládané na stole, a jak se správně chovat v gastronomickém průmyslu. Z knihy se dobře učí jak přímo v praxi, tak doma, kde se bere teorie. Jedna z nejlep... číst celéších knížek na dané téma.
29/09/2018