Egon M. Binder

1947

Německému autorovi knih o uzení Egonu Binderovi u nás vyšly dvě knihy. V publikaci „Udírny a uzení: maso, masné výrobky, ryby“ pojednává o jedné z nejtradičnějších úpravách masa, tedy uzení. Autor zde rozebírá jednotlivé možnosti využití domácích udíren a také jednotlivých jejich typech. Ukazuje čtenářům také jednotlivé správné postupy uzení různých druhů mas, uzenin či ryb. Nevynechává ve svém popisu žádný krok postupu. Autor tedy pojednává v této knize o tom, jak maso správně osolit, okořenit a naložit do láku a tímto způsobem připravit na uzení. Ve své druhé publikaci „Udírny a uzení ryb“ se soustředí především na uzení ryb.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Ideální publikace pro ty, kteří doma vlastní udírničku nebo plánují, že ji budou mít. Kniha osvětluje zájemcům, jak si vlastní udírnu postavit, co je k tomu potřeba, zároveň, jaké druhy masa udit, jak je připravit před uzením, jak je skladovat, uchovávat pro delší životnost. Kniha je bezvadně doprovázena barevným obrazovým materiálem. Poskytuje plno zajímavých nápadů a fíglů. Velmi vhod... číst celéný dárek pro všechny kutily.
1/08/2019
Obrázek knihy
Můj tatka má doma udirbu. Takže když jsem premyslela, co mu mam koupit k narozeninám, tak mě napadla tato kniha. Myslim si, ze jsem se rozhodla spravne. Má moc rad umění a když se muže dozvědět i jiné informace, tak o to lepe. Kniha hezky vysvětluje, jak se maso nejlépe udí, při jakých teplotách. Také knizka nabízí návrhy a praktické rady kolem kořeni a soleni masa. Myslim si, ze knizka... číst celé se mu líbila a hlavne mela využití.
30/09/2019
Obrázek knihy
Jaga napsal/a o Udírny a uzení
Tuto publikaci jsme koupili našemu dědečkovi, jelikož si sám postavil zahradní gril a udírnu. Je to jeho chlouba, na svou práci je pyšný a to právem. Pomalu a jistě se prokousává tajemstvím uzení a zkouší stále nové a nové věci. Jeho uzený kapr je vyhlášený po celé vsi. Za tuto knihu byl velmi rád a už se těší, až vyzkouší recept na klobásky a uzenou krkovici. Pokud jste i vy milovníky ... číst celédobré uzeniny, pohody u pivního moku, doporučuji knihu jako první krok do světa labužníků.
16/02/2019
Obrázek knihy
Já nejsem příliš fanoušek uzených věcí. Proto když můj tchán hrdě postavil udírnu, jsem moc nadšená nebyla. Právě k této příležitosti jsme mu pořídili tuto knihu a je nadšený a už si vesele udí. Hned další týden podle knihy kořenil maso, nakládal a solil a nemohl se dočkat výsledku. Kniha je rozhodne šikovným pomocníkem při uzení. Jestli s knihou byl spokojený tchán, budete taky. Knihu ... číst celédoporučuji jako skvělý dárek pro uzenáře:)
30/11/2017
Obrázek knihy
Tonky napsal/a o Udírny a uzení
Také milujete tu krásnou a lahodnou vůni uzeného tučného bůčku nebo prorostlé krkovice? Tak tady jste na správném místě. V této knížce najdete spousty dobrých receptů a návodů jak naložit a perfektně připravit výborné masíčko i u vás v domácí udírně. Ke čtení si připravte pěkný kousek krkovičky z minula, protože vám z těch obrázků potečou sliny z pusy. Jednoznačně knihu doporučuji. Na a... číst celélkohol a uzené maso s mírou, takže si doporučuji jednoho nebo dva Míry pořídit. :)
15/07/2017
Obrázek knihy
Návod od A do Z, už se těšíme na praktické zkoušky... 👍🏻
28/03/2024
Obrázek knihy
Majda napsal/a o Udírny a uzení
Zakoupeno jako dárek. Moc se knížka líbí, hezky ilustrovaná, hodně nápadů na udírny a receptů na uzení. Za mne velká spokojenost a určitě doporučuji:-)
2/01/2023
Obrázek knihy
Věra napsal/a o Udírny a uzení
Nějaká chyba se najde ale pro začátečníka dobrý.
2/05/2022
Obrázek knihy
Kniha Udírny a uzení je sice na první pohled velmi útlá, o to překvapivější je, jak komplexní a plná informací opravdu je. Kniha kapitolu po kapitole vysvětluje, co to je uzení, jaké druhy uzení jsou, jaké druhy udíren existují a nakonec samotné recepty. Najdete zde návod, jak udit šunku, stejně jako rybu i maso. Já osobně oceňuji, že je zde recept i na uzení zvěřiny. Knihu rozhodně dop... číst celéoručuji zakoupit těm, kteří udírnu již mají nebo o ní uvažují.
26/01/2022
Obrázek knihy
Pavel napsal/a o Udírny a uzení
Spokojenost...........
19/01/2022
Obrázek knihy
Anna napsal/a o Udírny a uzení
Při otevření vám potečou sliny a budete chtít vše vyzkoušet😅dobře popsáno rozděleno
26/03/2021
Obrázek knihy
Krok napsal/a o Udírny a uzení
Udírny a uzení si k nám přišlo tak nějak samo, můj dědeček nám udil skoro všechno co jen šlo a já jsem to moc miloval. Ten čas, který se tomu věnuje se prostě moc vyplatí. Už samotné naložení a nakořenění samotného masa je opravdu velké umění a tak se dost často setkávám s tím, že se toho člověk nesmí jednoduše bát. Koření je prostě něco co si získáváme po staletí a tak si s ním zkouším... číst celée i my nové varianty. Na téhle knize je skvělé to jak si můžete vybrat na co máte jen chuť.
1/02/2020
Obrázek knihy
Tak tato kniha mě velmi zaujala, a to z jednoho prostého důvodu, protože nase rodina rada udí a má doma udirnu a žádnou takovou knihu nemáme. Takže jsem neváhala a knihu jako příležitostmi inspiraci jsem pořídila. Knizka se mi jevila moc zajimava a taky jsem v ni nasla několik zajímavých rad a poznatků. Takže si myslim, ze ji určitě jeste mockrát vyuzijeme. Kniha vubec nezklamala a všec... číst celéhny moc potěšila.
23/11/2019
Obrázek knihy
Skromná knížečka, která vás ale provede problematikou lépe, než kdejaká nabubřelá bichle. Tato publikace je věcná, přesná a praktická. Cenově pak více než přívětivá. Pokud patříte mezi vlastníky udírny, ale nemáte mnoho zkušeností, či pokud o udírně teprve uvažujete, bude se vám tento průvodce velmi hodit. Poradí vám jak připravit samotnou udírnu, jak nasolit či naložit maso, aby jste d... číst celéosáhli zdárného výsledku. Samozřejmostí je množství konkrétních receptur.
23/07/2019
Obrázek knihy
Tahle knížka Udírny a uzení je určená pro všechny, kteří mají rádi tuhle nezaměnitelnou přípravu masa. Když jsem byla malá, děda měl velkou udírnu, a to maso a uzený, který udil, to prostě byla pohádka. S manželem chceme v této tradici pokračovat, a tahle knížka je skvělá, protože v ní najdete i různé recepty na přípravu masa, uzenin, dozvíte se jak udit, i jak hodně maso osolit a podob... číst celéně. I když mám nejraději staré dobré recepty, tak některé z této knížky taky vyzkouším.
16/04/2019
Obrázek knihy
Lucie napsal/a o Udírny a uzení
Pracuji v masně a proto mám k masu blízko a proč toho nevyužít, když jej můžete výborně naložit, upravit a zakonzervovat. Pokud nebydlíte na bytě jako my, můžete si maso vyudit a uchovávat zavěšené ve vhodných podmínkách. Maso vám vysychá, ale tím se lepší jeho chuť. Při kvalitním vyuzení je ale riziko, že vám nic nezůstane :) protože je o něj plno zájemců a maso je také vhodné jako dár... číst celéek. To víte, voňavé vyuzené z Moravy přivezené do Čech :) domácí hmmm
31/03/2019
Obrázek knihy
Nakladatelství Grada vydalo již nespočet kvalitních publikací o vaření nebo jiných ručních umech. Můj muž je vášnivým rybářem, ale neuměl moc ryby připravovat a já také ne. Sáhli jsme proto po knihách, které slibují jak kulinářský počin, tak vypadají pěkně a kvalitně. Tato kniha splnila všechna naše očekávání a již druhým rokem udíme na své zahradě ryby. Dá se říci pro celou ves. Je opr... číst celéavdovým uměním správně ryb nasolit a připravit pro uzení. O to větší je potom zážitek z konzumu. Doporučuji.
4/03/2019
Obrázek knihy
misha napsal/a o Udírny a uzení
Tuto knížku jsme koupili tatínkovi k narozeninám a velmi ho potěšila, protože je velkým milovníkem uzení a uzeného masa a sám si dokonce udírnu postavil.
Kniha Vás provede od samotných postupů jak udit, jak správně to které maso před uzením připravit aby jste dosáhli tíženého výsledku. Kniha je plná hezkých a zajímavých fotografií a i když není bůh ví jak obsáhlá, je to spíše takov... číst celéá příručka, pro milovníky masa výborná koupě.
24/02/2019
Obrázek knihy
Chtěli by jste domácí uzené, není nic jednoduššího než si v knize vybrat udírnu na míru a pomalu začít s uzením. Rady jaký postup zvolit při uzení různých druhů červených mas, kuřat nebo ryb o tom se dočtete spolu s postupy jak maso před uzením připravit a na jak dlouho je naložit, aby bylo po vyuzení co nejkvalitnější a dobře nám chutnalo. Jsou zde popsány i postupy jak uskladnit a kon... číst celézervovat vyuzený výrobek, aby nám co nejdéle vydržel. Dobrá kniha.
29/08/2018
Obrázek knihy
PIRI napsal/a o Udírny a uzení
výborná kniha,výborně čtivá, výtečné recepty, sbíhají se všechny chutě jen při pohledu na fotografie. Popisy receptů přehledné, nápadité, co všechno lze z masa udělat, popisy udíren, od malých po velké, přehledně, co lze a nelze, upozornění na chyby při uzení, vysvětleny zbytečné chyby a přehmaty, tato kniha je velkým pomocníkem nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří se již konzerv... číst celéací tímto způsobem zabývají. Velmi dobrá kniha, ucelená a nápaditá.
18/07/2018